Ana içeriğe atla

Kıymeti Bilinmeyen Zaytung Haberleri 2

Çöpçatan Sitelerinin Arkasındaki Gizli Güç: GSM Operatörleri

Özellikle yeni sevgili bulan genç erkeklerin ilk iş olarak sevgilililerinin kullandığı hatta geçmelerinden yararlanmak isteyen GSM operatörlerinin, çöpçatan sitelerine sponsor olduğu ve büyük destek verdiği ortaya çıktı.
Türkiye'nin önde gelen GSM operatörlerinden olan bir şirketin, bir araştırma kuruluşuna yaptırdığı araştırma sonucunda, numara taşımalarının %76.4'ünün cep telefonu kullanıcılarının yeni sevgililerinin hattına geçmesi sonucu olduğunun ortaya çıkması üzerine; bu GSM operatörünün 2 yıl kadar önce yaklaşık 230 kadar çöpçatan sitesine sponsorluk desteği vermeye başladığı anlaşıldı. Kısa bir süre içinde duruma uyanan diğer GSM operatörleri de aynı desteği vermeye başlamasıyla son yıllarda çöpçatan sitelerine verilen destek hızla büyüdü.

"Duygusala Bağlamayın..."

Konuyla ilgili açıklamada bulunan Türkiye GSM Operatörleri Odası Başkanı Mehmet Üçgeğ "Başlangıçta her şey çok güzeldi. Çöpçatan sitelerinden sevgili bulan gençlerimiz piyasaya büyük hareketlilik getirdi. Bir yıl içerisinde 18 kez numarasını taşıyan bir kullanıcımız bile oldu. Kendisinin 73 ayrı arkadaşlık sitesinde hesabının olduğu anlaşıldı. Çapkınlığından dolayı arayıp bizzat tebrik ettim. Fakat daha sonra sevgililerinden ayrılan bazı kullanıcılar duygusala bağlayıp, sevgilileri için aldıkları ya da taşıdıkları hatlarını çöpe atıp depresyona girmeye başladılar. Bütün GSM operatörlerinde aynı şeyi yaşayan bazı arkadaşlarımız cep telefonu kullanmaktan soğudular ve bu şekilde cep telefonu kullanıcısı sayısı geçtiğimiz yıllara oranla %7.3 oranında azaldı. Şimdi kötü giden ilişkilerin sorumlusunun cep telefonları olmadığını anlatan bir reklam kampanyası hazırlıyoruz." diyerek durumun vehametini belirtti.

Telefon numarasını yeni sevgilisinin kullandığı operatöre taşıyan bir kullanıcı olan Ahmet Taşıyan ise "Ya şimdi olayın parasında değilim, ben sevgilimle rahat rahat konuşmak mesajlaşmak istiyorum. Yoksa para mühim değil önemli olan rahatlık, şebeke içi konuşmak daha iyi oluyor. Sevgilimle konuşmak için fazladan 50 lira 100 lira yüklemekten kaçınmam yani aslında" diyerek telefon ücretlerinin kendisi için önemsiz olduğunu belirtti.

Yasa Tasarısı Yolda

Ulaştırma Bakanlığından ise konuyla ilgili olarak yazılı bir açıklama geldi. Metinde şu ifadelere yer verildi "Son günlerde ülkemizde hizmet vermekte olan operatörlerin de gazıyla, kız ya da erkek arkadaşlarının kullandığı operatöre geçişlerin ne yazık ki yaygınlaşması durumu ortaya çıkmıştır. Yeni bir ilişkiye başlayan gençlerimizin ilişkinin ciddiyetini anlamaları için ilk altı ay boyunca hatlarını değiştirmelerini engelleyici bir yasa tasarısı için mecliste yoğun bir çalışma yapıyoruz. Bu yasa, cep telefonu kullanıcılarının bir gençlik heyecanına kapılıp numaralarını hiç de değmeyecek birisi için taşımalarını engelleyerek Türk aile yapısını korumayı amaçlamaktadır. Kamuoyunun anlayışla karşılamasını umuyoruz."

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

zeykur'dan inci sözlük tarihi

beyler inci sözlük ün tarihini anlatiyorum yalan yanlis ögrenmeyin, kim kimdir ilk elden dinleyin diye. ben o zamanlar eksi sözlük'te[bugün sikilen] zeykur valekov nickiyle yaziyorum ve kronik caylakliklarimdan birisini yasiyorum, 17. caylakligim filandi zannediyorum ki. siteye cok hit ve takipci cektigim icin ssg beni ucuramiyormus, sonradan edindigim bilgilere göre. yaklasik günde 15 milyon kere nickim arama yapiliyormus filan, tabi bunlar önemsiz seyler. twitter'da takiliyoruz, bir arkadas bir tweet atti ve dedi ki "sozlukspot.com diye bir yer var herkes kendi sözlügünü kuruyor, sen de kursana madem caylaksin." oha lan dedim, oha. süper bir fikir, madem caylagim, kurallarini kendim koyacagim bir sözlükte yazarim, fuck the system, fuck eksi sözlük dedim ve "zeykurvalekov. sozlukspot.com" adiyla sozlukspot'dan bir sözlük actim kendime. sonra twitter'a gelip reklamini yaptim ve eksi sözlük'ten arkadaslar geldiler, birbirimizle muhabbet edip eglen

Üstkurmaca olarak Kara Kitap

Berna Moran'ın Orhan Pamuk'un Kara Kitap'ı üzerine yazdığı bir inceleme. "Kara Kitap Üzerine Yazılar" kitabının da bir bölümünü oluşturuyor. Kara Kitap hakkında yazılmış bugüne kadar okuduğum en açıklayıcı yazı olduğun söyleyebilirim. Üstkurmaca olarak Kara Kitap (bölüm VII) Berna Moran Kitap hakkında çok yazıldı ve her eleştirmen kendi değişik yorumunu getirdiği için romana çeşitli açılardan bakılmış oldu. Ancak bildiğim kadarıyla Kara Kitap'ın burada sözkonusu etmek istediğim yönü üzerinde durulmadı pek. O yön de, Kara Kitap'ın konusu ve Kara Kitap ile Doğu anlatı geleneği arasında kurulan bağla ilgili. Romanın hemen başlarında Kara Kitap ile Mesnevî, ve özellikle Hüsn ü Aşk arasında birtakım bağlar kurulacağını, okur , Galip ve Celâl adlarıyla karşılaştığında değilse de apartmanın adının "Şehrikalp" olduğunu öğrendiği zaman tahmin edebilir. Çünkü yazar apartmana verdiği Şehrikalp adıyla, Şeyh Galip'in Hüsn ü Aşk'ındaki Diyar-ı Kalp&

Guerrillero Heroico

Guerrillero Heroico Büyük bir ihtimalle dünyanın en çok bilinen karesi olan bu fotoğraf 5 Mayıs 1960'da Küba'nın başkenti Havana'da bir cenaze töreni sırasında Alberto Korda tarafından çekildi. Korda'nın o günkü amacı daha çok Castro'nun fotoğraflarını çekmekti ve alttaki kontak baskıda da görüleceği üzere Che Guevara'nın sadece iki adet fotoğrafını çekmişti. Korda daha sonra bu fotoğrafı pek de önemsemez ve arşivine kaldırır. Fotoğraf burada yaklaşık 7 sene boyunca durur. Ta ki Che Guevara'nın Bolivya'da öldürülmesine kadar. Che'nin ölümünün ardından İtalyan yayıncı Feltrinelli, Korda'nın asistanına ellerinde güzel bir Che portresi olup olmadığını sorar. Asistan da arşivden bu fotoğrafı bulur. Feltrinelli de kadraja soldan giren adamı, ve sağdan giren ağacı silerek fotoğrafı basar. Fotoğraf bir yıl sonra 68 öğrenci olaylarında devrimin simgesi haline gelmiştir bile.